Tässä nähdään kuun alussa sataneen uuden pakkaslumen kevyttä olemusta kuvattuna kohti auringonvaloa. Kuva on otettu Espoon Tapiolassa. Ennen kuvaushetkeä kohteessa oli vallinnut melko heikkotuulinen kovan pakkasen jakso 3. - 6. helmikuuta; lumen pinta säilyi tuoreena. Tämän höyhenen kevyen lumen alla oli tässä vaiheessa karkeasti jaoteltuna alimpana jäistä joulukuulta peräisin olevaa osaksi sulanutta lunta ja sen päällä uudempaa hieman tiivistynyttä lunta. Yleensä viimeistään helmikuussa lumihanki on tällä tavalla kehittynyt vaihtelevan kerrokselliseksi erilaisten sateiden ja nollan molemmin puolin vaihtuneitten lämpötilojen ansiosta. Näistä kerroksista päällimmäisin lumityyppi eristää pakkasta parhaiten, koska sen seassa on ilmaa eniten. Niinpä lumipeite ja sen laatu vaikuttavat merkittävästi roudan syvyyteen. Säätilanne: valitse 8.2.2006; Wetter3 A. Wetter B.
In here we see the light appearance of the dry frosty snow fallen at the start of the month and photographed towards the sunlight. The photo is taken in the district of Tapiola in Espoo (near Helsinki). On the scene before the time of the photoshoot there had been prevailed rather weak winds and a period of severe frost at the 3rd - 6th of February; the surface of the snow remained fresh. At this stage underneath this feathery light snow there were as roughly devided at the bottom a partly melted icy snow from December and on the top of that a little compressed newer snow. Usually at the latest in February the crust of snow has developed in this way into variable layers due to different types of precipitation and temperatures, which have been changed around zero C. From these layers the topmost snow type insulates frost the best, because it contains air the most. Therefore the snowcover and the quality of it influence cruisially to the depth of the soil frost. Weather condition: choose 8.2.2006; Wetter3 A. Wetter B.
Helsingin Puistolan säätilasto helmikuussa 2006 - Weather chart of Puistola, Helsinki in February 2006.
Flickr 1 Flickr 2
0 Comments:
Post a Comment
<< Home